2011. május 15., vasárnap

Piramis torta

 Az egyiptomőrült :) tesókámnak készítettem ezt a kis piramis tortát.


 Elég sokat keresgéltem a netten piramis torta után, meglepő módon nem volt annyi mint én amennyire számítottam. Amíg nézegettem a tortákat lassan összeállt a kép bennem.
Egy igazi szép kerek tortából faragtam ki a piramist. Következőkor biztos más megoldást keresek, mert kb a megmaradt rész ugyanannyi volt, ha nem több, mint maga a piramis.:)

Először is készítettem egy 8 tojásos piskótát, Farkas Vilmos receptje alapján, aztán elkészítettem ennek a régebbi tortámnak a vanília krémjét  csokoládés változatban. Terveim szerint fondanttal szerettem volna bevonni a piramist, de mivel ez lett volna az első fondantos tortám nem mertem bevállalni, féltem hogy nem lesz olyan amilyet szeretnék (repetára már nem lett volna időm), ezért készítettem egy szimpla sárgára szinesitett lisztes krémet (liszt, cukor víz krémmé főzve, vajjal krémesitve), de azt hiszem a vanília kivonattól nem lett olyan tartása mint amilyenre én számítottam.... :(

Hogy feldobjam a csupasz piramist , elkészítettem az első figurákat saját készítésű fondantból : egy tevét, egy kövér arabot és egy múmiát amit értelem szerűen a barátok a Michelin kerék reklám figurájaként emlegettek (és eltüntették a két kis karját egy szem pillantás alatt :D) A fondantot Kricky fondántja szerint készítettem el.
Aztán meg sütöttem egy kis alapot a piramisomnak, 4 tojás kakaós piskóta lapot, amit megkentem a sárga krémmel, ráraktam az összetákolt piramisomat, ezt is bekentem, megrajzoltam a "köveket" a piramison majd megszórtam darált keksszel, ami a homokot szimbolizálta. A figurákat fogpiszkálókkal rögzítettem az alaphoz, nem szerettem volna ha szállításkor más helyre vándorolnának. :D



A testvérem oda meg vissza volt a tortáért, és kis szerényen megjegyzem hogy a másoknak is nagyon tetszett! :D

Nektek hogy tetszik?? :)

3 megjegyzés: