2011. szeptember 10., szombat

Korsett torta

 A tegnap sikerült elkészítenem az első korsett-cicis tortámat:
 Az unoka testvérem, Levi számára készült. Gyors projekt volt, micske 6 óra alatt készítettem el, azaz reggel 8kor kifaragtam a felsőtestet (két tepsi piskotatésztából), megtöltöttem másfél adag főzött csokikrémmel, pont hogy elég lett, a lefaragott részekből megformáltam a ciciket, ráraktam a tortára és egy órára hűtőbe raktam.

nekem olyan élethűnek tűnnek a cickók :D
 Míg a torta a hűtőben dermedezett, készítettem egy fél adag ugyancsak főzött csokikrémet fehér csokoládéból, és ezzel bevontam a tortámat és újra hűtőbe került.
 Két óra múlva kivettem a hűtőből és elkezdődött a dekorálás: előszőr a fondant egy részét kakaó porral megszíneztem, ez lett a bőre, és bevontam a cickókat vele. Aztán megkevertem a korsett anyagát (még mindig nem tökéletes, szerintem a por ételfesték miatt), bevontam vele a torta többi részét és beraktam a hűtőbe. Közben megformáltam a fodrokat, ezzel kicsit megszenvedtem, mert már a sok gyúrástól kezdett töredezni a fondantom (a bordó szint úgy értem el hogy a maradék bőr színhez hozzákevertem kakaóport meg egy kevés piros festéket), ráragasztottam, és újra hűtőbe. A maradék fehér fondantból kivágtam a betétes részt, megcsináltam a fűzőket és ráraktam a tortámra, az illesztéseknél pedig ehető cukor gyöngöket raktam, majd elkészítettem a kis masnikat, cukor gyöngyökből készítettem egy kis szolid nyakláncot (túl kopár volt a nyaka :)) és tádám fél háromra már kész is lettem.
 Közben mind gondolkozta hogy kellene készítsek egy kis tetkót az egyik cickora, legyen kicsit személyre szóló a torta. Kikavartam a festéket (piros ételpor meg kevés víz,) és ráfestettem a nevét meg egy kis szívecskét. :D
Nagyon meg vagyok elégedve evvel a tortával, hisz mikor nekiálltam nem gondoltam hogy ilyen jól fog sikerülni. :D
Isten éltessen sokáig még egyszer Levi!

8 megjegyzés:

  1. Szia, nem semmi ez a torta, nagyon tetszik... es meg elobe is lattam :D, gyonyoru lett, ugyes vagy :*

    VálaszTörlés
  2. nagyon ügyes vagy. :) Olyan kérdésem lenne, miután a fondant felkerül a tortára, lehet egy éjszakát hűtőben tárolni ? nem fog brepedni vagy megkeményedni? mert másnap délután kerülne fogyasztásra a torta :) üdv

    VálaszTörlés
  3. Szia Dya!Ha a fondantod jol sikerült (ha te csináltad) és nem volt semmi baj miközben a tortára felraktad, persze berakhatod a hűtőbe. Én idáig minden fondantos tortámat hütőbe tároltam és egyik sem repedt meg. A hűtőkben általába a páratartalom elég nagy és nincs ahogyan kiszáradjon. Annyi viszont megtörténhet hogy miután kivedted a tortát a hűtőből elkezd izzadni a torta a hőmérséklet változása miatt, azaz megjelennek kisebb vizcseppek rajta, de ez nem fogja tönkretenni a tortádat. Ezeket a vizcseppeket, ha nagyon zavarnak papírtörlővel nyugodtan leítathatod róla, nem fog ártani a tortának. Remélem tudtam segíteni. :)

    VálaszTörlés