2011. június 6., hétfő

Csajos torta

 A sogorkám testvérének a szülinapjára készült ez a torta:


 Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, a többi már csak a hűtő dolga.

Hozzávalók:

a tésztához:
6 tojás,
12 dk liszt,
12 dk cukor

a krémhez:
500 ml tejszín
450 gr natúr joghurt (3,5 %-os)
3 ek tejföl
4 db banán
3 ek cukor

baba piskóta

A tészta hozzávalóiból hagyományos piskótát sütünk: a tojás sárgáját habosra keverjük a cukor felével, a tojás fehérjét a cukor másik felével félkemény habbá verjük, majd a kettőt alaposan összekeverjük, aztán a lisztet kis adagokban beledolgozzuk a masszába.
Egy 24 cm-es torta formát kibélelünk sütöpapirral és a tésztát lehetőleg egészben átöntjük és homorúra simítjuk a tésztát, azaz a közepétől a széle felé kihúzzuk, a szélénél legalább 1 cm-el magasabb legyen a tészta mint a közepénél, így sok esélyünk van rá hogy szép egyenletes legyen a tésztánk miután megsült.
Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük, nem árt ha egy hús tűvel a tészta közepénél ellenőrizzük hogy átsült-e.
 A tésztát sütörácsra rakjuk, miután kihűlt középen kettévágjuk, majd a tészta széléről körben kb egy ujjnyit kifaragunk, pontosabban a piskótáknak a megfelelő vastagságát.

Amíg hűl a tésztán elkészítjük a krémet. Két banánt villával pépesre törünk és hozzákeverjük a joghurthoz, majd hozzákeverjük a tejfölt és a cukrot is. Itt érdemes megkóstolni a krémet, hogy elég édes-e a szájizunknek (én egy kicsit savanykásabban szeretem,a cukrot nem is raktam volna bele, de mivel nem nekem készült...)
A tejszinhabot kemény habbá verjük majd kis adagokban belekeverjük a joghurtos-tejfölös-banános masszát.
A másik két banánt kisebb kockákra vágjuk.

A kapcsost torta formába belerakjuk az egyik tésztalapot, körbe rakjuk a baba piskótával, rárakjuk a krém felét, arra rászórjuk a banán darabkákat, amire ismét jön egy adag krém. Rárakjuk a második tésztalapot és bevonjuk a megmaradt krémmel.  Hűtőbe rakjuk egy éjszakára és másnap ovatósan eltávolítjuk a kapcsos formát és kedvünk szerint diszitjük.

Én diszités gyanánt egy kis szexi csajszit készítettem fondantból. Nagyon megszenvedtem vele, és még jobban meggyőződtem hogy a megfelelő szerszámok nélkül nagyon nehéz formálni-faragni a fondantot. Ez meg is látszik a figurán, de hála istennek az ünnepeltnek nagyon tetszett, nem nézte azt a sok sok szépség hibát amit én felfedezni véltem. :D

Elnézést a silány fotókért, mielőtt vittük volna a tortát az ünnepeltnek jutott eszembe hogy én még nem is készitettem róla fényképet :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése